Inschrijven voor de 20 kilometer van Brussel? Te laat!
Foto: herman ricour
De 30.000 tickets om deel te nemen aan de loopwedstrijd '20 kilometer door Brussel' zijn al na ruim één inschrijvingsdag de deur uit. Geïnteresseerden konden aanmelden vanaf afgelopen zaterdagmorgen. Zondagmiddag was de loopwedstrijd volgeboekt. Dat hebben de organisatoren maandag gemeld. De 33e editie vindt plaats op zondag 27 mei.

'Behalve enkele annulaties die nog zullen volgen, is de wedstrijd volboekt. Mensen die zich nog willen inschrijven, komen op de wachtlijst terecht', zegt Emile Dereymaeker van de organisatie. 

 
Het startschot zal eind mei voor het eerst ’s ochtends klinken wegens comfortabeler en minder blootstelling aan temperatuurschommelingen. Vorig jaar overleed een jongeman van 20 na een hartaderbreuk.
 
'Zelfs al hebben we geen vat op dergelijke feiten, het vertrekuur vervroegen kan vermijden dat de lopers geconfronteerd worden met te sterk schommelende temperaturen tijdens de wedstrijd. Zo kunnen we misschien zulke drama’s vermijden', aldus de organisator. 
 
Langs het parcours zullen elf medische posten van het Rode Kruis geïnstalleerd worden. In het Jubelpark, waar de aankomst is, zal een veldhospitaal ingericht worden voor iets ernstigere gevallen. 
 
De editie 2011 werd gewonnen door Najim El Qady met een recordttijd van 59 minuten en 41 seconden. Bij de dames ging de overwinning naar Francine Niyonizigiye.