Licentie Antwerp in gevaar door brief Eddy Wauters?
Eddy Wauters Foto: WAS
Antwerp moet morgen voor de licentiecommissie tekst en uitleg verschaffen over zijn financiële situatie. Dat heeft de Great Old te danken aan uitgerekend Eddy Wauters, de man die bijna 43 jaar voorzitter was van stamnummer één en onlangs moest ophoepelen.

Eddy Wauters schreef twee brieven om de licentiecommissie te waarschuwen voor de precaire financiële situatie van de oudste club van het land.

Zo zou Antwerp alleen al aan Wauters zelf zo'n vijf miljoen euro verschuldigd zijn. Bij de overname had het rood-witte boegbeeld nochtans verzekerd dat hij zijn schuldvordering drie jaar zou bevriezen, maar sinds zijn gedwongen vertrek schiet van die bereidwilligheid nog maar weinig over.

Aan de licentiecommissie zou Eddy Wauters hebben laten weten dat de club hen een ‘vervallen' document opstuurde over de ‘bevriezing'. Toch beweert hij Antwerp niet onderuit te willen halen.

‘Ik heb er geen enkel belang bij dat Antwerp naast zijn licentie zou grijpen. Als schuldeiser wil ik gewoon mijn geld terug', zegt Wauters daarop.

Het clubbestuur is ‘not amused' met de acties van Eddy Wauters. Voorzitter Jan Michel, zelf jarenlang advocaat en vertrouwensman van Wauters, maakt zich echter weinig zorgen.

‘We hebben al voor hetere vuren gestaan. Wauters heeft zijn handtekening gezet onder het document en die is uiteraard bindend. Onze licentie is niet in gevaar', gelooft hij.