'Hoofd inlichtingendienst Syrische luchtmacht gedood'
Amateurbeelden van granaatinslagen in Homs. Foto: AFP
Syrische oppositiewebsites hebben gemeld dat het hoofd van de inlichtingendienst van de luchtmacht, Iyad Mando, maandag gedood zou zijn. Dat zegt de Israëlische kwaliteitskrant Haaretz gemeld. Ook het Israëlische nieuwsportaal Ynetnews.com pakte met het bericht uit op gezag van Arabische media.

 

De inlichtingendienst van de Syrische luchtmacht geldt als een van de belangrijkste steunpilaren van het regime.
 
Onafhankelijke bevestiging van het bericht is er echter niet, aldus Haaretz.
 
Beschietingen in Homs gaan onverminderd voort

 

Syrische militairen hebben maandag wijken in de stad Homs die in handen van opstandelingen zijn opnieuw onder vuur genomen. Dat hebben het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten en de Lokale Coördinatiecomités (LCC) gezegd. Bij de beschietingen zouden tot nu toe vijf mensen gewond zijn geraakt.

Homs wordt al dagen onder vuur genomen. Het lijkt er volgens de activisten op dat het leger van president Bashar Assad zich opmaakt voor een operatie om de stad weer volledig onder controle van het regime te brengen.

Eerder al werd de wijk Baba Amr overgenomen, maar het leger heeft nu te maken met verzet in andere wijken. Het verzet tegen de Syrische gevestigde macht breidt steeds meer uit. Ook in de hoofdstad Damascus neemt de onrust toe.