Het bomalarm van vanmorgen bij de landbouwuniversiteit van Gembloux, is rond kwart na twaalf opgeheven. De bommelding bleek vals te zijn. 'Gezien de oorsprong van de oproep, is er niets meer om zich zorgen over te maken', zegt Didier Metens, commissaris van de politie van Gembloux.

Alle activiteiten van de faculteit 'Agro-Bio Tech', onderdeel van de universiteit van Luik, blijven wel de hele dag onderbroken. De zowat 1.500 studenten en 500 personeelsleden hervatten dinsdag de normale activiteiten.

Rond kwart voor tien vanochtend kreeg het hoofdbureau van de politie van Gembloux een anonieme oproep. Die zei dat er een bom geplaatst was in de gebouwen van de universiteit, 'in naam van Allah'. Dat zei Philippe Dulieu, de procureur des konings van Namen.

Alle aanwezige medewerkers en studenten, zo'n 2.000 personen, werden onmiddellijk geëvacueerd. Ook omliggende gebouwen werden ontruimd en er werd een veligheidszone afgebakend. De ontmijningsdienst kwam ter plaatse. Daar bleek dat er niks aan de hand was.