Carine Roitfelds nieuwe magazine verschijnt in september
Foto: Photo News
Carine Roitfeld, de voormalige hoofdredactrice van de Franse Vogue, bevestigt de geruchtenmolen die al een tijdje draait en kondigt aan dat het eerste exemplaar van haar nieuwe modemagazine in september van dit jaar verschijnt.

De 56-jarige Roitfeld stapte in 2010 op als hoofdredactrice van de Franse Vogue. Na haar vertrek schreef ze een boek, verrichte ze stylistenwerk voor Barney's, Chanel en Givenchy en maakte ze hardop plannen voor een eigen kleding- en beautylijn én een eigen magazine. Sindsdien draait de geruchtenmolen op volle toeren.

In tegenstelling tot de mallemolen die Marc Jacobs, Raf Simons en Dior in de modewereld hebben gecreëerd, blijken de meeste van de geruchten in kwestie nu wel degelijk te kloppen. Het magazine zal in het Engels verschijnen, kent een thuisbasis in New York en legt de focus - wat hadden we eigenlijk verwacht? - op 'mode, in alle vrijheid'.

Roitfeld vertelde aan Women's Wear Daily dat het 'modeblad er eerder als een boek dan als een magazine  zal uitzien en twee keer per jaar zal verschijnen. De naam van het nieuwe blad is nog niet bekend.

Carine Roitfeld was van 2001 tot 2011 hoofdredacteur van de Franstalige editie van het internationale modeblad Vogue, waar ze door Emmanuelle Alt werd opgevolgd.