Sanoma verhuist naar Mechelen
Foto: put
De mediagroep Sanoma verhuist zijn kantoren naar Mechelen. Dat meldt de stad Mechelen in een persbericht.

Sanoma Media neemt vanaf juni 2013 intrek in de gerenoveerde gebouwen op de site Zuidpoort vlak naast het station van Mechelen, meldt de stad.

De activiteiten van Sanoma zijn momenteel verspreid over vestigingen in Berchem en Diegem. Het bedrijf gaat zijn activiteiten in de toekomst in Mechelen centraliseren. De vestiging in Pulderbos wordt niet in de verhuis betrokken.

Samenwerken

'Met het naar één locatie brengen van onze medewerkers uit beide kantoorgebouwen willen we in de toekomst nog meer gaan samenwerken. Bij de naamsverandering van Sanoma Magazines naar Sanoma Media vorig jaar werd al duidelijk dat Sanoma in de toekomst wil kiezen voor een multimediale strategie. Sanoma Media zocht een nieuwe plek om haar toekomststrategie mee te kunnen uitbouwen', zegt Aimé Van Hecke, ceo Sanoma Media Belgium.

Sanoma is de uitgever van onder meer Flair, Feeling, Libelle en Story. Het bedrijf heeft ook een derde van de aandelen van De Vijver in handen en is op die manier nog deels eigenaar van Humo. Die redactie werd in 2010 ondergebracht in de gebouwen van Woestijnvis in Vilvoorde en blijft daar.

Radio

Vorige week werd bekend dat Sanoma een radiozender start rond het weekblad Story, die voorlopig via de FM-band enkel te beluisteren zal zijn in Antwerpen. 'Ook de radiozender wordt ondergebracht in het nieuwe gebouw', zegt Anneliese Geerts van Sanoma. De groep hoopt tegen dan over een bredere licentie te beschikken voor Story FM.

Enkel de regionale redacties van Sanoma blijven - alleszins voorlopig - in Pulderbos. Het gaat om een zestigtal mensen, die onder meer verantwoordelijk zijn voor de Communiekrant en het bruidsmagazine Loving You.

Ook VRT?

Ook VRT trekt in de toekomst mogelijk naar Mechelen. De openbare omroep wil weg uit de sterk verouderde gebouwen aan de Reyerslaan en heeft beslist een volledige nieuwbouw op te trekken.

Waar dat gebouw moet komen, is nog niet beslist. Naast Brussel zijn ook Vilvoorde en Mechelen kandidaat. Mechels burgemeester Bart Somers (Open VLD) heeft zijn stad al uitvoerig aangeprezen als nieuwe thuishaven van de publieke zender.