In Rusland zijn twee kannibalen gevat. In de buurt van de stad Belinsk is een kannibalistische seriemoordenaar aangehouden die minstens zes moorden op zijn kerfstok heeft. Ook in Vladivostok is een vermoedelijke kannibaal opgepakt. Dat zegt een Russische onderzoeksteam in een persbericht.
De stoffelijke overschotten van de slachtoffers die de seriemoordenaar maakte tussen 2009 en 2011 in de regio Penza, op zo’n 500 kilometer ten zuiden van de Russische hoofdstad Moskou, zijn teruggevonden. De slachtoffers zijn allemaal afkomstig uit de stad Belinsk.
 
'Bij een huiszoeking is een gedetailleerd verslag van de criminele daden teruggevonden'. De verdachte heeft de slachtoffers geïdentificeerd aan de hand van foto’s, luidt het. Volgens de krant Izvestia is die moordenaar een jongeman van 23 jaar, die zich voedde met de lever van zijn slachtoffers. 
 
De man die is opgepakt in Vladivostok is een 35-jarige man, die kennissen en vrienden zou vermoord hebben om op te eten. De verdachte 'heeft bekend dat hij op 21 maart een slachtoffer van 41 jaar doodde na het consumeren van sterke drank. Vervolgens heeft hij resten van de man genuttigd samen met een vriend', aldus het Russische onderzoekscomité.