Microsoft en Nokia investeren in appontwikkeling
Foto: rr
Microsoft en Nokia gaan elk 9 miljoen euro investeren in een opleiding voor de ontwikkeling van apps aan de Finse Aalto-universiteit. Het initiatief werd AppCampus gedoopt en start vanaf mei.

De twee technologiebedrijven hopen met de AppCampus ontwikkelaars van over de hele wereld aan te trekken om zich in Finland te verfijnen in het maken van apps voor het Windows Phone-platform, maar ook voor het oudere Symbian-besturingssysteem van Nokia. Ze willen bovendien niet enkel de technische vaardigheden van de studenten aanscherpen, maar ook ondernemerschap aanmoedigen.

De Windows Phone Marketplace heeft vorige week de kaap van 70.000 beschikbare apps overschreden, maar hinkt toch serieus achterop. Heel wat grotere ontwikkelaars laten Windows Phone voorlopig ook links liggen en focussen zich op iOS en Android. Of de AppCampus hier meteen verandering in zal brengen is twijfelachtig, maar het is wel duidelijk dat Microsoft en Nokia hun lot aan elkaar verbonden hebben en veel moeite doen om Windows Phone naar hogere niveaus te tillen.