In totaal namen meer dan zeshonderd mensen deel aan de demonstratie. Ze hadden spandoeken en posters bij zich en marcheerden naar een centraal plein in New Delhi, in de buurt van het Indiase parlementsgebouw.

Terwijl sprekers de mensenmassa toespraken stak de Tibetaan zich in brand. Hij rende vervolgens ongeveer vijftig meter waarna hij in elkaar zakte. Betogers sloegen de vlammen uit met Tibetaanse vlaggen die ze met zich meedroegen en sommigen gooiden water over de man heen.

In eerste instantie hielden de betogers agenten tegen die de man naar het ziekenhuis wilden brengen. Uiteindelijk hebben de agenten geweld moeten gebruiken. De man heeft zware brandwonden opgelopen.

Het afgelopen jaar hebben ten minste dertig mensen zich in Tibet in brand gestoken uit protest tegen de Chinese overheersing van hun vaderland. De Dalai Lama, de geestelijk leider van Tibet, heeft het 'meedogenloze beleid' van China aangewezen als aanleiding voor de zelfverbrandingen. China beschuldigt de Dalai Lama ervan onrust te zaaien.
Hu komt naar verwachting later deze week naar India voor besprekingen.