Tiger Woods boekt eerste toernooizege sinds 2009
Tiger Woods Foto: REUTERS
De 36-jarige Amerikaan Tiger Woods heeft zondag zijn eerste toernooizege sinds 2009 geboekt. In Orlando, Florida, bracht de voormalige nummer een van de wereld voor de zevende keer in zijn carrière het Arnold Palmer Invitational (PGA/4,53 miljoen euro) op zijn naam. Met een totaal van 275, dertien onder par, deed hij het vijf slagen beter dan de Noord-Ier Graeme McDowell. De Engelsman Ian Poulter werd op zeven slagen derde.

Op het palmares van Woods prijken nu 99 toernooien, met daarbij veertien majors. Hij stond echter droog sinds hij op 15 november 2009 het Australian Masters won. Kort nadien werd hij slachtoffer van een bizar auto-ongeluk, waardoor zijn buitenechtelijke escapades aan het licht kwamen. Dat leidde ertoe dat hij in december 2009 even met golfen stopte, in een (tevergeefse) poging om zijn huwelijk te redden. In april 2010 maakte hij zijn comeback. Sindsdien werd hij niet van blessureleed gespaard. Zo moest hij tien dagen terug nog opgeven in het Doral Open. In december van vorig jaar won Woods wel nog de Chevron World Challenge, maar dat is een invitatietoernooi met slechts achttien spelers, dat van geen enkel profcircuit deel uitmaakt.

Op de wereldranglijst tuimelde Woods uit de top vijftig, maar inmiddels is hij weer naar de achttiende stek opgeklommen. Het Arnold Palmer vormt voor Woods de traditionele voorbereiding op het Augusta Masters (5-8 april), een major dat hij vier keer won, de laatste keer in 2005.