De militair die op 11 maart in Toulouse werd neergeschoten door Mohamed Merah, is zondag begraven in Marokko. Enkele duizenden vrienden en familieleden namen tijdens een erg emotionele ceremonie afscheid van de militair. Dat stelde een AFP-journalist vast.

Enkele duizenden mensen volgende in M’diq, in het noorden van Marokko, de begrafenisplechtigheid van de 30-jarige Imad Ibn Ziaten. De uit Marokko afkomstige militair werd op 11 maart neergeschoten in Toulouse door Mohamed Merah. De dader schoot op 15 maart in Montauban twee andere militairen neer en doodde op 19 maart aan een Joodse school in Toulouse drie kinderen en een Joodse leraar.

Ook Marc Laffineur, de staatssecretaris onder de minister van Defensie en Oudstrijders, was aanwezig op de plechtigheid. Hij was tijdens de nacht van zaterdag op zondag mee afgereisd naar Marokko in hetzelfde vliegtuig waarmee het stoffelijk overschot van de militair vervoerd werd. Ook een tiental Franse officieren reisden mee af naar M’diq, waar de familie van het slachtoffer woont.