Moordenaar Toulouse filmde zijn daden
Foto: EPA
Mohamed Merah, de seriemoordenaar van Toulouse, had zijn moordpartijen gefilmd en had al voorbereidingen getroffen om de gewelddadige beelden op internet te verspreiden. Dat melden politiebronnen zondag.

De 23-jarige Merah doodde in Toulouse en Montauban drie kinderen, een Joodse leraar en drie militairen. De Fransman van Algerijnse afkomst, die zei banden te hebben met de terreurorganisatie al-Qaeda, wilde de beelden op internet en daarbij ook een uitleg voor zijn daden verspreiden.

De dader filmde zijn daden met een mini-camera. Volgens de onderzoekers zijn de beelden "extreem expliciet". "Op de beelden is te zien hoe hij op 11 maart de militair die zijn scooter wilde verkopen met twee kogels neerschiet", zegt de procureur van Parijs, François Molins.

Verder zijn er beelden van de moordpartij in Montauban op 15 maart op drie andere militairen. "Op de beelden is een extreem gewelddadige scène te zien, waarbij twee militairen gedood worden en de derde gewond raakt. Tot slot zijn er de beelden van de schietpartij in de Joodse school in Toulouse", aldus de procureur.