'Technische fout legt ticketverkoop bloot'
Rock Werchter Foto: goedefroit music
Een technische fout in het ticketsysteem van Proximus Goformusic toont de voorlopige stand van zaken in de ticketverkoop van al hun concerten en festivals. Dat is wat de website lifetoday.be beweert. Daaruit blijkt dat onder meer de verkoop van tickets voor Rock Werchter stroef verloopt.

Uit de cijfers waar Lifetoday beweert over te beschikken, zou onder meer blijken dat de ticketverkoop van Rock Werchter lang niet zó vlot loopt als de organisator beweert. Zo zijn voorlopig nog minder dan de helft van alle combitickets de deur uit.

Met minder dan drieduizend verkochte van de in totaal 12.500 aangeboden tickets loopt ook de verkoop van dagtickets op zaterdag erg stroef. Daarmee lijkt een trend ingezet die aantoont dat Rock Werchter het jaar op jaar moelijker krijgt om uit te verkopen, concludeert Lifetoday. . Drie jaar geleden was het zomerfestival al uitverkocht begin april. 'Dat de tickets als zoete broodjes verkopen is een misschien een beetje overroepen', zegt lifetoday.be.

Werchter Boutique zou het wel goed doen. Voor de optredens van onder meer Channel Zero, Soundgarden en Metallica zijn nog maar een vijfduizendtal tickers over van de 46.000.


'Verkoop loopt wel'

In een reactie op lifetoday.be ontkent de organisatie van Rock Werchter dat de voorverkoop moeizaam verloopt. De cijfers zouden niet correct zijn en 'de ticketverkoop gaat bijzonder hard', klinkt het.