Ook de tweede duiksessie zaterdag in de waterplassen van het natuurgebied Bergerven in Neeroeteren leverde niets op in de zoektocht naar de vermiste Elke Wevers. Na een eerste duiksessie om 9.30 uur gingen om 14 uur opnieuw 24 duikers het water in, maar tevergeefs.

De zoektocht was geen onderdeel van het gerechtelijk onderzoek, maar kwam er op vraag van de ouders van Elke Wevers. Na twee briefings, om 8.30 uur en 13 uur, gingen de duikers tweemaal het water in op zoek naar het lichaam van Elke Wevers. 'De duiksessies verliepen goed. We hebben twee keer een goed uur gezocht, maar er werden geen aanwijzingen gevonden', zegt duikverantwoordelijke Sven Van Haelst van duikclub Samantha uit Maaseik.

Of dat betekent dat het lichaam zeker niet in de plassen van Bergerven ligt? 'Dat kan je niet uitsluiten want we hebben niet elk plekje kunnen doorzoeken. De diepere plekken van de plas zijn bijvoorbeeld iets moeilijker bereikbaar', zegt Van Haelst.

'25 duikers van de 28 komen uit duikclub Samantha en de overige drie komen van een duikclub in Bree. Er boden zich ook nog andere duikclubs aan, maar 28 duikers is voldoende. Het moet overzichtelijk blijven en ook het natuurgebied mag niet te hard belast worden', aldus Van Haelst.

De 32-jarige Elke Wevers verdween op 9 december 2010. Ze vertrok naar haar werk en zou opgepikt worden door een collega van het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Ze stuurde een sms dat ze zich niet goed voelde en terug naar huis zou keren. Daar kwam ze echter nooit aan.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig