Duikclub zoekt naar vermiste Elke Wevers in Neeroeters natuurgebied
Foto: ppn
In de waterplassen van het natuurgebied Bergerven, in Neeroeteren bij Maaseik, zullen zaterdag duikers te water gaan om een zoekactie te houden naar de vermiste Elke Wevers. Zij verdween spoorloos op 9 december 2010. De zoekactie gebeurt op vraag van de ouders van Elke Wevers en is geen onderdeel van het gerechtelijk onderzoek dat het Tongerse gerecht voert.

De duikers maken deel uit van de Maaseikse duikclub Samantha. Sven Van Haelst is zaterdag de duikverantwoordelijke tijdens de zoekactie. 'We hebben eerder al enkele testduiken gedaan en wegens het goede weer gaan we zaterdagochtend het water in. We doen twee duiken. Eerst met 28 duikers en dan nog eens met 24 duikers. Drie duikers komen van een Breese duikclub. De plas van Bergerven was vroeger een grindwinningsgebied. De bodem gaat geleidelijk aan naar onder. Gemiddeld is de plas zo'n 8 tot 10 meter diep, maar soms is er een verval tot een diepte van 20 tot 24 meter. De zichtbaarheid zaterdag zou zo'n 3 meter bedragen. De eerste briefing voor de eerste duik heeft rond 8.30 uur plaats', aldus Van Haelst.

De 32-jarige Elke Wevers verdween op 9 december 2010. Ze vertrok naar haar werk en zou worden opgepikt door een collega van het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Ze stuurde een sms dat ze zich niet goed voelde en terug naar huis zou keren. Daar kwam ze echter nooit aan.

In het onderzoek werd eind vorig jaar na een gefaalde test met de leugendetector haar 36-jarige vriend aangehouden, maar hij werd nadien weer vrijgelaten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig