De drie zwaargewonde kinderen die nog in het universitair ziekenhuis van Lausanne werden verpleegd na de busramp in het Zwitserse Sierre, zijn donderdag gerepatrieerd naar België en opgenomen in het Leuvense UZ.

Het ziekenhuis in Lausanne, waar de drie meisjes tot nu toe verbleven, deelde dinsdag al mee dat de drie niet meer in levensgevaar verkeren. Ze zijn bij bewustzijn en hebben al met hun ouders kunnen praten. 

In het UZ zullen de drie meisjes nu worden behandeld op de afdeling intensive care voor kinderen. Een multidisciplinair team zal samenwerken om een gespecialiseerde medische behandeling en optimale psychosociale opvang te bieden.

Vorige week werden ook al vijftien gewonde kinderen van de busramp in het UZ Leuven opgenomen. Hun toestand evolueert gunstig en vijf van hen hebben het ziekenhuis intussen al kunnen verlaten.

UZ Leuven benadrukt dat het de privacy van de kinderen en de ouders maximaal wil respecteren. Het ziekenhuis zal dan ook geen verdere vragen beantwoorden over de toestand van de kinderen.