Donderdagmorgen is in de parochiekerk van het Heilig Hart van Jezus in Ourodenberg de begrafenisplechtigheid van de 34-jarige Geert Michiels gehouden, een van de twee chauffeurs van Toptours die vooraan zaten in de in Zwitserland verongelukte bus. De plechtigheid werd bijgewoond door circa 500 mensen, onder wie staatssecretaris Maggie De Block die de regering vertegenwoordigde en heel wat collega's van Toptours en ook van De Lijn waarvoor Michiels voltijds werkte.

Evy Laermans, de vrouw van Geert, getuigde tijdens de viering over haar grote liefde voor haar overleden man. Ze vertelde hoe ze mekaar drie jaar geleden hadden leren kennen tijdens een busreis van het Aarschotse meisjeskoor Scala, waar ze toen deel van uitmaakte, naar Duitsland. Geert was immers één van de chauffeurs die het koor regelmatig naar optredens in binnen- en buitenland vervoerde. 'De bus heeft ons bij mekaar gebracht, maar ook weer uit mekaar gerukt', aldus de vrouw.

De vrouw stuurde overigens ook een boodschap naar de ouders van de verongelukte kinderen die donderdagmorgen werd voorgelezen tijdens de uitvaartplechtigheid voor de kinderen in Leuven. Ze dankte hierin de ouders vooreerst voor de bos bloemen die ze van hen kreeg, maar zei zich als vrouw van de chauffeur tevens verantwoordelijk te voelen voor het ongeval. 'Ik heb behoefte om sorry te zeggen. Ik heb echter geen idee wat er in de bus gebeurd is en wie er achter het stuur zat. Mijn gedachten zijn bij jullie en ik blijf jullie steunen', aldus de vrouw.