Zware aardbeving treft Mexico
Mexicanen verlaten de kantoorgebouwen en verzamelen buiten, uit voorzorg. Foto: AP
Een aardbeving met de kracht van 7,4 op de schaal van Richter heeft de westkust van Mexico getroffen. Tot in Mexico-Stad beefden de flatgebouwen. Het Amerikaanse USGS telde nog zes naschokken in dezelfde regio, waarvan de drie krachtigste elk een magnitude 5,1 hadden.

De aardbeving vond plaats aan de westkust, in het zuiden van het land, ter hoogte van de beroemde badplaats Acapulco. De schok was voelbaar tot in de hoofdstad.

Duizenden mensen vluchtten hun huis of kantoor uit. De beving duurde zowat een minuut. Het was net iets na 12 uur 's middags, plaatselijke tijd.

Geen dodelijke slachtoffers gemeld

In dorpen in de buurt van de aardbeving zijn meer dan 500 woningen in meerdere of mindere mate beschadigd geraakt, zo heeft de gouverneur van de zuidwestelijke deelstaat Guerrero gezegd.

Sommige woningen en muren zijn ingestort, aldus gouverneur Angel Aguirre tegenover het televisiestation Milenio. Dat was voornamelijk in de gemeenten Huajintepec en Paso del Cuaulote. Maar voorlopig is geen verlies aan mensenlevens gemeld.

In de hoofdstad is een voetgangersburg op een voertuig zonder inzittenden neergestort.

Dichterbij het epicentrum, in Oaxaca bijvoorbeeld, zijn veel telefoonverbindingen uitgevallen. 'Het was een zeer zware beving, maar ik heb niets zien vallen', zo citeert AP Irma Ortiz, een hoteleigenaar in Oaxaca.

Volgens het Witte Huis in Washington is de oudste dochter van president Barack Obama ongedeerd gebleven en nooit in gevaar geweest bij de beving. De dertienjarige Malia was met schoolvriendinnen op vakantie in Mexico, mogelijk zelfs in de regio waarin het epicentrum zich bevond.