Drie slachtoffers busramp in Zwitserland uit coma ontwaakt
Foto: BELGA
De drie bij het busongeval in Zwitserland gewonde Belgische kinderen die nog in het universitair ziekenhuis van Lausanne (CHUV) worden verpleegd, zijn uit hun coma ontwaakt. Dat maakte het hospitaal dinsdag bekend.

Het ziekenhuis in Lausanne verklaarde dat de gezondheidstoestand van de drie Belgische kinderen  'aanzienlijk verbeterd' is. Zij verkeren op dit moment niet meer in levensgevaar, stelt het CHUV. 

De drie meisjes lagen in een kunstmatige coma maar zijn daar nu alle drie uit ontwaakt. De ouders konden ondertussen al met de kinderen praten.

Toestand evolueert gunstig

De twee patiëntjes die het laatste uit coma ontwaakten, hebben een schedelbreuk en meerdere andere breuken. Hun neurologische toestand evolueert gunstig.

Het derde patiëntje, dat een letsel aan het ruggenmerg heeft opgelopen, vertoont volgens het CHUV 'bemoedigende tekenen' van herstel via enkele bewegingen van vingers en tenen.

Repatriëring

Het ziekenhuis waarschuwt dat het drietal 'een lange weg van revalidatie' wacht. Ondertussen worden er wel regelingen getroffen voor een 'nakende terugkeer'.