'Busramp is een straf van God'
Foto: REUTERS
Naar aanleiding van enkele incidenten in misvieringen vermoedt de Leuvense deken Dirk De Gendt dat een sektaire beweging misbruik wil maken van het dramatische busongeval in Zwitserland. 'De betrokkenen roepen tijdens vieringen dat de busramp een straf van God is omdat de kerk in ons land de invoering van abortus toegelaten heeft', aldus De Gendt, die de politie over deze feiten geïnformeerd heeft.

'Zowel tijdens een misviering in het Leuvense als in Aarschot zijn er dit weekend mensen geweest die dergelijke dingen luidop uitgekraamd hebben. Ook tijdens de gebedswake in de Leuvense Sint-Pieterskerk afgelopen woensdag was er iemand die opstond en in het midden van de gang het woord wou nemen. De Leuvense politie heeft dit toen door een snel optreden kunnen verhinderen. Het lijkt er dus op dat zulks georchestreerd is', aldus De Gendt.

De Leuvense deken vindt dat dergelijke dingen op dit ogenblik echt niet door de beugel kunnen en heeft de politie op de hoogte gebracht. 'Het dramatisch gebeuren roept al meer dan voldoende schuldvragen op. Dergelijke beweringen op dit ogenblik voor de voeten van de ouders en hulpverleners werpen is totaal ongepast en past geenszins in het mensbeeld dat wij als christenen hebben', aldus De Gendt.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in