Cardioloog vecht met stewards om stuiptrekkende Muamba te redden
Foto: EPA
Dat Boltonspeler Fabrice Muamba nog leeft, heeft hij mee te danken aan de gevatte tussenkomst van de medische staf van de clubs. Ook cardioloog en Tottenham-fan Steve Robinson zag hoe de voetballer een hartprobleem kreeg en ging in de clinch met de stewards om hem op het veld te laten. Dat lukte hem niet, maar gelukkig is Muamba inmiddels stabiel.

Er waren veertig minuten gespeeld toen Muamba plots tegen de vlakte ging, zonder dat er een speler in de buurt was. Hij lag met zijn gezicht op de grond, maar werd meteen door de toegesnelde medische staf van de club omgedraaid. Ook Robinson wilde helpen, maar ondanks een korte, felle discussie met de stewards lukte dat niet. 'Ik probeerde, maar werd tegengehouden', aldus Robinson via Twitter na de wedstrijd. 'Elke voetballer of voetbalster moet worden onderzocht op hartproblemen.'

De toegesnelde verzorgers dienden de Congolees eerste hulp toe en gaven met een defibrillator twee stroomstoten. Daarna werd hij zo snel als kon naar het ziekenhuis gebracht. 'Hij is nu stabiel', meldde een woordvoerder van het hospitaal rond 21u20.