Christoph Daum: 'Mijn buurman is Cerclefan'
Foto: Florian Van Eenoo
Club Brugge speelt zondag de derby tegen Cercle. Clubtrainer Christoph Daum beseft het belang van deze wedstrijd. 'Cercle deed het dit seizoen al erg goed. Ze behaalden goede resultaten en verdienen een plaats in Play-Off 1', aldus Daum.

In het centrum van Brugge spreken mensen mij aan en vragen ze mij of Cercle niet gewoon kan winnen zondag. Mathematisch is Cerlce nog niet zeker en dus zullen hun spelers erg gemotiveerd aan de aftrap verschijnen', beseft de Duitser.

Groene buurman

Dat betekent echter niet dat Daum zondag cadeautjes wil uitdelen. 'Ik kan zondag helaas geen geste doen aan onze buren. Want wij moeten aan onze eigen positie denken. We hebben de punten nodig om onze plaats te behouden. Ik besteed geen aandacht aan de derbysfeer en de spielerei daarrond. Ik wil vooral winnen en de 3 punten pakken.
Mijn buurman is trouwens Cerclefan. Toen ik hem de eerste keer zag, vond ik al dat hij er wat groen uitzag (lacht). Ik zei hem: geen probleem, niemand is perfect.

In de heenmatch won Club met het kleinste verschil. Het was het debuut van Daum. 'In de heenwedstrijd speelde Cercle erg goed en misten wij vertrouwen. De wedstrijd werd toen beslist door een individuele flits van Dirar. Zondag mogen we niet rekenen op een individuele flits. Het zal afhangen van onze wedstrijdmentaliteit en vechtlust. Daarom was ik ook zo trots na de wedstrijd tegen Standard. Ik hoop om die ingesteldheid ook zondag te mogen zien bij mijn spelers.'

Donk en Blondel speeklaar, geen Zimling?

Ryan Donk en Jonathan Blondel, voor het eerst in vijf maanden speelklaar na een zware blessure, zijn inzetbaar. Enkel rond Niki Zimling zijn er nog vraagtekens. Hij kreeg dinsdag op training een bal in het gezicht en ondervindt hinder aan zijn oog. Hij trainde nog niet met de groep.