Sepp Blatter: 'Brazilië wordt meest buitengewone WK ooit'
Foto: EPA
Sepp Blatter is bezig aan een charmeoffensief in Brazilië. De voorzitter van de Wereldvoetbalbond probeert de brokken te lijmen nadat Jérôme Valcke, secretaris-generaal bij de FIFA, de Brazilianen tegen zich in het harnas joeg met zijn harde kritiek. 'We werken samen met Brazilië om in 2014 het beste WK ooit te organiseren', verklaarde de Zwitser vrijdag in hoofdstad Brasilia, na een ontmoeting met de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff.

'We zijn tot het besluit gekomen dat we zullen samenwerken, hand in hand, aan het meest buitengewone WK ooit georganiseerd', aldus Blatter. Behalve de FIFA-baas en de presidente waren op de vergadering ook levende legende Pelé en tweevoudig winnaar van de Gouden Bal Ronaldo aanwezig. De ex-speler van onder meer PSV en Barcelona is lid van het lokale organisatiecomité van het WK.

'Een schop onder hun kont'

Valcke had twee weken geleden gezegd dat 'de Brazilianen dringend een schop onder de kont nodig hebben en aan het werk moeten' om de infrastructuur tegen 2014 klaar te krijgen. Het gastland reageerde als door een wesp gestoken: 'Valcke is niets meer dan een nietsnut met een grote bek', liet één van de belangrijkste politieke adviseurs van presidente Rousseff zich ontvallen. De Braziliaanse minister van Sport Aldo Rebelo eiste dan weer dat de FIFA een nieuwe contactpersoon zou aanduiden, 'omdat er met Valcke geen samenwerking mogelijk is'.