Francesco Chicchi heeft de Handzame Classic op zijn naam geschreven. De Italiaan van Omega Pharma-Quick.Step was na 195 kilometer in de sprint sneller dan de Duitser Marcel Kittel en de Brit Adam Blythe.

Voor Chicchi is het al de tweede zege in drie dagen, nadat hij woensdag ook al de snelste sprinter was in Nokere Koerse.

De koers werd gekleurd door een lange ontsnapping van 15 renners. Daarbij onder andere
Niko Eeckhout, Iljo Keisse en Tosh Van Der Sande. Zij boekten echter nooit meer dan anderhalve minuut voorsprong op het peloton. Bij de tweede passage aan de heuvelzone, met daarin telkens de beklimming van de Rodeberg, Monteberg en Kemmelberg, werd de kopgroep uitgedund tot elf renners. Deze mochten de eerste van 3 plaatselijke ronden, van elk 14,5 kilometer, aansnijden met 1:10 voorsprong op het peloton. Onderweg kwam de Nederlander Kai Reus zwaar ten val en werd naar het ziekenhuis afgevoerd met verwondingen in het aangezicht. 


Onder impuls van een sterke Iljo Keisse spatte de kopgroep uit elkaar na 165 kilometer. Niko Eeckhout, Pieter Serry en Tosh Van Der Sande glipten mee. Het viertal werd echter op vijf kilometer van de meet gegrepen. Daarin was Francesco Chicchi, net zoals woensdag in Nokeren Koerse, oppermachtig. Op de erelijst volgt de Italiaan Steve Schets op.

Uitslag
1 Chicchi Francesco OPQ 4u10'00"
2 Kittel Marcel PRO
3 Blythe Adam BMC
4 Boivin Guillaume CSM
5 van Hummel Kenny VCD
6 Brown Graeme RAB
7 Bagdonas Gediminas SKT
8 van Poppel Boy UHC
9 Dehaes Kenny LTB
10 Trussov Nikolai RVL

Bekijk de volledige uitslag hier.