'Sint-Lambertusschool gaat alles doen om verdriet te delen'
Foto: Photo News
'Op onze school gaan we samen alles doen om het verdriet te delen.' Dat heeft directeur Leopold Carmen van de Sint-Lambertussschool in Heverlee vrijdagmorgen om 11 uur verteld in zijn toespraak aan de kinderen, leerkrachten en ouders die verzameld waren op de speelplaats van de school.

'Straks, als ze genezen zijn, hopen wij dat de meeste kinderen van het zesde leerjaar snel terug naar school kunnen komen. Een aantal kinderen zal nooit meer naar onze school kunnen terugkeren. Hun mama's en papa's, broers en zussen, oma's en opa's zijn nu in onze gedachten. Maar niet alleen de zeven kinderen gaan niet terugkeren, ook meester Frank en Monique zullen we niet meer terugzien. Op dit ogenblik dragen we Antje, Hannes, Dauwke en hun mama diep in ons hart. We denken ook aan Jef, de man van Monique', aldus Carmen.

'Onder jullie zijn er ook broers, zusjes, neefjes, nichtjes en vrienden van onze kinderen die in Zwitserland op de bus zaten. Op onze school gaan we samen alles doen om het verdriet met hen te delen. Als we nu elkaars hand vasthouden, geven we ons medeleven aan elkaar door. Want daarmee zeg je aan de kinderen die naast jou staan dat je voor elkaar wil zorgen.'

De school publiceert op haar de site de voornamen van de overleden kinderen: Sebastian, Clara, Bavo, Sarah, Victor, Sonya en Joaquin. Ook meester Frank en monitrice Monique lieten het leven op de bus.