In de Thaise hoofdstad Bangkok heeft een taxichauffeur een koffer vol juwelen plichtsbewust terugbezorgd aan een 60-jarige juwelier en zijn 58-jarige echtgenote. Het koppel beloonde de eerlijke man met een gouden ketting ter waarde van 5.000 euro en een vindersloon van 7.500 euro. In de koffer zaten sieraden ter waarde van in totaal 323.000 euro.

De 60-jarige juwelier en zijn 58-jarige echtgenote waren de waardevolle koffer woensdag vergeten op de voorste passagierszetel van de taxi, nadat ze drie andere grote koffers hadden uitgeladen. Ze herinnerden zich achteraf de nummerplaat van de taxi niet meer en wisten enkel nog te vertellen dat het voertuig roze was. In Bangkok rijden naar schatting echter ruim 20.000 roze taxi's rond.

Volgens de krant The Nation bezorgde de taxichauffeur de acht kilo zware koffer donderdag aan de politie in Bangkok. Die had eerder een oproep via de radio gelanceerd. 'Ik had de koffer niet vroeger teruggebracht, omdat ik de tas niet had geopend. Ik wist dus niet dat ze gevuld was met goud tot ik het radiobericht hoorde', vertelde de man aan de politie.