Spaanse dokter: 'Terugkeer Abidal op voetbalveld wordt moeilijk'
Eric Abidal in actie tijdens de UEFA Supercup. Foto: AP
De Franse verdediger Eric Abidal zal binnenkort een levertransplantatie ondergaan. Volgens de voorzitter van de Spaanse organisatie van orgaantransplantaties zal een terugkeer op het voetbalveld 'heel moeilijk' zijn. Dat zegt hij aan de Spaanse sportkrant Marca.

'Abidal is een sterk persoon, een topsporter. Er bestaat geen twijfel over de slaagkans van de operatie, hij zal een normaal leven kunnen leiden', klinkt het bij professor Rafael Matesanz. 'Hij zal zeker nog kunnen sporten, maar onder bepaalde voorwaarden. Daardoor wordt voetballen moeilijk, aangezien het een contactsport is en hij stoten ter hoogte van zijn lever moet vermijden.' Matesanz gaf ook nog mee dat Abidal gedurende zijn hele leven medische controles zal moeten ondergaan.

Donderdag gaf Jean-Daniel Chiche, voorzitter van het medisch fonds Life-Priority Fund waarvan Abidal ambassadeur is, nog aan dat Abidal 'klaar is voor de strijd en opnieuw zal kunnen voetballen na zijn operatie'.

Bij de verdediger van FC Barcelona werd in maart 2011 een tumor op zijn lever ontdekt. Hij werd met succes geopereerd en heroverde zijn plaats in het Spaanse topteam.