Een psychiatrische patiënt heeft in een kliniek in het Deense Odense drie mensen neergestoken. Twee van de slachtoffers zijn er slecht aan toe. De man sloot zich na zijn daad op in een kamer. Dat hebben de politie en de medisch directeur van de kliniek bekendgemaakt.

De 47-jarige patiënt viel een arts en twee verpleegsters aan. De 34-jarige arts werd in zijn maagstreek getroffen en raakte zwaargewond. De beide vrouwen liepen verwondingen op aan hun gelaat, borst en buik.

De pogingen van de politie tot de patiënt door te dringen bleven vooralsnog vruchteloos. Uren na de steekpartij zat hij nog verschanst.

Verbleef al eerder in de kliniek

De verwarde man had zich woensdag bij de psychiatrische afdeling van het academisch ziekenhuis van Odense gemeld. Hij wilde worden opgenomen omdat hij met paranoïde gevoelens kampte. Toen hij zich op de valreep bedacht en weer wilde vertrekken werd hij gedwongen opgenomen.

De man verbleef volgens de politie al eens eerder in de kliniek in Odense. Toen had de rechter hem een terbeschikkingstelling opgelegd wegens verboden wapenbezit en brandstichting.