De begrafenisplechtigheid van de kinderen van de school uit Heverlee die omkwamen bij het busongeval, vindt donderdag plaats in de Sint-Pieterskerk in Leuven. Woensdag is er in Lommel een herdenking.

De uitvaartdienst voor de zeven kinderen van basisschool Sint-Lambertus uit Heverlee vindt op donderdag 22 maart om 11 uur plaats in de Sint-Pieterskerk in Leuven. Dat heeft deken Dirk De Gendt bekendgemaakt.

De twee volwassen begeleiders uit Heverlee die het leven lieten, meester Frank Van Kerckhove van de zesde klas en monitrice Monique Van Boxelaere, worden in intieme kring begraven.

In de Sint-Pieterskerk zullen donderdag geen perscamera's toegelaten worden, wel zullen er beelden op groot scherm buiten getoond worden.

'Er was snel consensus voor een gezamenlijke viering', zegt De Gendt, 'de ouders zijn solidair in hun pijn. En de gebeurtenis is gemeengoed geworden.' De deken, die de kinderen en de ouders goed kent, zal de viering voorgaan.

De kerk in Heverlee was niet bruikbaar wegens verbouwingen.

Woensdag is er een avondwake in diezelfde Sint-Pieterskerk. Foto's van de kinderen en de begeleiders zullen vanaf zondagmiddag tot woensdagavond in het stadhuis getoond worden, zodat de bevolking ze een laatste groet kan brengen en bloemen neerleggen.

Woensdag plechtigheid in Lommel

Komende woensdag 21 maart om 10.30 uur vindt in Lommel een gezamenlijke herdenkingsplechtigheid plaats in de Soeverein Arena.

De Belgische koninklijke familie zal de plechtigheid bijwonen. De inhoud van de viering en de organisatie ervan zullen de komende dagen nog met de ouders besproken worden. Dat maakte burgemeester Peter Vanvelthoven bekend.

Vanvelthoven verklaarde dat ook de Nederlandse koningin Beatrix aanwezig zou zijn, maar dat blijkt niet te kloppen. De koningin is op dat moment namelijk op staatsbezoek in Luxemburg. Dat meldde een woordvoerster van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Wie de Nederlandse koninklijke familie in Lommel dan wel zal vertegenwoordigen, is nog niet bekend.