AZ ontmoet Valencia in kwartfinales Europa League
Falkenburg maakte het doelpunt van de kwalificatie. Foto: AP
De kwartfinales van de Europa League zijn gekend. AZ Alkmaar ontmoet Valencia. De overige kwartfinales zijn: Sporting Lissabon - Metalist Kharkov, Schalke 04 - Athletic Bilbao en Atletico Madrid - Hannover 96.

Het AZ van Maarten Martens kreeg met Valencia een zware brok voorgeschoteld. De club uit Alkmaar, twee ronden eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Anderlecht, speelt eerst thuis. 

Atletico Madrid speelt tegen Hannover. De Duitsers schakelden in de vorige ronde Standard uit. Een Spaans onderonsje tussen Atletico en Valencia behoort dus nog tot de mogelijkheden.

In de andere kwartfinales speelt Schalke 04 tegen Athletic Bilbao, donderdag nog verrassend te sterk voor Manchester United, en ontmoet Sporting Lissabon het Oekraïnse Metalist Kharkov. De Portugezen schakelden donderdag nog het Manchester City van Vincent Kompany uit.

De kwartfinales worden op 29 maart (heen) en 5 april (terug) afgewerkt. De halve finales zijn voor 19 en 26 april, de finale wordt op 9 mei in Boekarest gespeeld.

Kwartfinales:

AZ Alkmaar (Ned) - Valencia (Spa)
Schalke 04 (Dui) - Athletic Bilbao (Spa)
Sporting Lissabon (Por) - Metalist Kharkov (Oek)
Atletico Madrid (Spa) - Hannover 96 (Dui)

Halve finales:

Atletico Madrid/Hannover 96 - AZ Alkmaar/Valencia
Sporting Lissabon/Metalist Kharkov - Schalke 04/Athletic Bilbao