BMC en Lotto-Belisol starten met vraagtekens in Milaan-Sanremo
Foto: PHOTOPRESS.BE
Het team BMC werd voor de start van het seizoen naar voren geschoven als de sterkste ploeg voor de klassiekers. Wie Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Greg Van Avermaet en Alessandro Ballan in zijn rangen heeft, moet scoren of er komt hommeles van.

Zelfs na het Belgische openingsweekend was er al commentaar te horen. Het is er sindsdien niet op verbeterd in het kamp van ploegleider John Lelangue. Thor Hushovd kon niets klaarmaken in Parijs-Nice en is tot overmaat van ramp ziek geworden, zodat de Noor forfait moet geven voor Milaan-Sanremo.

Gilbert klaar voor Milaan-Sanremo?

Het verging Philippe Gilbert niet beter in Tirreno-Adriatico. Onze nationale kampioen moest het toneel verlaten maar lijkt nu toch de oorzaak van zijn problemen achterhaald te hebben. Een specialist-tandarts bracht zijn gebit in orde en Gilbert zou nu binnen de kortste keren op niveau moeten komen. Maar Milaan-Sanremo komt zo goed als zeker te vroeg. Of Greg Van Avermaet, die vorig jaar uitblonk in de Primavera en negende werd, een waardige vervanger kan zijn, moeten ze ook afwachten want hij sukkelt met de hiel.

Greipel?

Ook bij Lotto-Belisol heeft het seizoen in de grote wedstrijden van een dag nog niet gebracht wat ervan verwacht werd. Natuurlijk is er nog altijd de afwezigheid van Jurgen Roelandts, maar na zijn schitterende start in de Tour Down Under en in de Ronde van Oman met zes overwinningen tot gevolg, is vooral Andre Greipel beneden de verwachtingen gebleven. Toch is het vertrouwen in hun kopman ongeschonden aan de vooravond van de Primavera. 'De hele ploeg in zijn dienst en hopen dat het geluk eindelijk eens aan zijn kant is in een eindspurt', klinkt het.