TIP. Een wandeling langs Belgische mode in Gent
Foto: Emma Gelaude
Maart is 'Design Maand' in Gent en daar hoort naast design en textiel, ook mode bij. Wie van Belgische labels houdt en de stad op een andere manier wil verkennen, vindt in de wandelroute die styliste Emma Gelaude uitstippelde een handige leidraad.

Styliste Emma Gelaude lijstte een aantal kledingwinkels in de stad Gent op die Belgisch modetalent in hun collecties opnemen en actief ondersteunen. Het resultaat is een wandelroute langs 18 shops, die voor de gelegenheid elk een Belgisch label in de kijker zetten. Zowel gevestigde waarden als te ontdekken talenten komen aan bod.

Waaraan kan u zich verwachten? Stijlvolle pakken bij Café Costume, al door Ruben Block en collega's ontdekt. Een tweede leven voor designerkledij van namen als Marc Jacobs, Chanel of Prada bij Eva Bos. Het romantische label Alice-Gazouille in de kijker bij Rewind. De speelse lingerie van Murielle Scherre in haar eigen stek, Bar D'Oh Lingerie. Alle ogen op A.F. Vandevorst bij Obius. Kleurrijke collecties bij Zoot. Achttien keer mode, dus. En een wandeling door het hart van de stad, daarbovenop. 

De route 'Belgian Fashion in Stores' loopt de hele maand maart. Van 10 tot en met 17 maart wordt de modewandeling extra in de verf gezet, door een aantal specials onder begeleiding van Emma Gelaude. Meer informatie over de begeleide shop- en wandeluurtjes vindt u via deze link.

Met Maart Design Maand (MDM) zetten meer dan twintig organisaties 31 dagen lang de creativiteit op vlak van design, textiel en mode in de stad Gent in de kijker. Het volledige programma leest u hier