iPad-apps maken zich klaar voor Retina-scherm
Foto: tnw
Om de lancering van de nieuwe iPad kracht bij te zetten, zet Apple enkele apps in de kijker die het Retina-scherm van de tablet helemaal benutten.

Volgens The Next Web weten heel wat ontwikkelaars niet dat hun apps opnieuw moeten gebouwd worden om 'Retina ready' te zijn. Om dat te doen, moeten ze de nieuwe ontwikkelkit gebruiken die Apple vorige week heeft vrijgegeven.

Maar er zijn ook al een aantal apps beschikbaar die wel al voorzien zijn op het Retina-scherm, en die krijgen van Apple een speciale plaats in de App Store. Het gaat om een aantal relatief bekende apps zoals Evernote, Tweetbot, Incredibooth, NY Times en Sketchbook Pro. Ook games krijgen de nodige aandacht - omdat die het nieuwe scherm en de verbeterde processor tot hun recht kunnen laten komen - met titels als Real Racing 2, Sky Gamblers en Infinity Blade II.

In de Belgische App Store nog geen 'Great Apps for the New iPad' te bespeuren. Tegen de tijd dat de eerste Belgen met hun nieuwe iPad gaan shoppen voor Retina-apps, is het aanbod allicht al wat groter.