Verkoop nieuwe iPad start in tien landen
Foto: afp
Vandaag start de verkoop van de nieuwe iPad in tien landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Naar goede gewoonte gaat dat gepaard met lange wachtrijen aan de verkooppunten.

Om 8 uur plaatselijke tijd gingen de deuren open van alle Apple-winkels in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Bij de lancering van Apple-producten horen traditiegetrouw beelden van lange wachtrijen en enthousiastelingen die de nacht doorbrengen voor de winkel, en dat is deze keer niet anders. In de officiële Apple Stores worden de klanten binnengelaten onder luid gejoel en applaus van Apple-medewerkers.

In ons land moeten vroege iPad-kopers wachten tot volgende week vrijdag. Dan volgt er een tweede lancering in 25 andere landen waaronder België, Luxemburg en Nederland. Wie niet wil wachten, kan uiteraard nu al in de auto springen en naar Frankrijk of Duitsland rijden - al is de kans groot dat de stapel voorziene iPads al verkocht is, of dat je in een lange wachtrij belandt.