Peter Van Asbroeck wellicht in beroep tegen veroordeling
Foto: WAS
De kans dat acteur en tv-presentator Peter Van Asbroeck beroep aantekent tegen zijn veroordeling door de Antwerpse politierechter is zeer groot. Dat vernam Belga van zijn advocaat Luc Deleu. 'De rechtbank heeft helemaal geen rekening gehouden met de bijzondere omstandigheden waarin het ongeval zich heeft voorgedaan.'

Van Asbroeck reed op 13 juli 2010 fietser Danny Busschens (39) uit Kruibeke aan toen die het kruispunt van de Boomsesteenweg en de Atomiumlaan overstak in Wilrijk. Op de plaats van het ongeval waren net wegwerkzaamheden beëindigd, maar de signalisatie was nog niet verwijderd en die had volgens Deleu een verwarrende wegsituatie gecreëerd.

Vooral een niet-reglementair geplaatst stopbord was de grote boosdoener. De rechter oordeelde echter dat het ongeval nog altijd gebeurd zou zijn, ook al zou het stopbord lager geplaatst zijn geweest. Enkel de onaangepaste snelheid en de onachtzaamheid van Van Asbroeck lagen volgens de rechtbank aan de basis van het ongeval en dat vindt de advocaat niet correct.

'Veel mensen die daar gepasseerd zijn, vonden dat de signalisatie voor verwarring zorgde en daar had de rechtbank mijns inziens rekening mee kunnen houden.' Van Asbroeck werd veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel, 4.125 euro boete en vijf maanden rijverbod.