Korte namen voor lange snelkoppelingen op Android
Foto: mvdv
Op je Android-telefoon kan je voor van alles en nog wat een sneltoets aanmaken. Jammer genoeg wordt de naam van zo’n toepassing nogal abrupt afgekapt. De gratis app Any Cut laat zien dat het ook anders kan.

Tips – Mo. Dat is wat er overblijft als ik op mijn Android-telefoon een sneltoets creëer naar de Standaard Mobilia-webpagina met tips. Bij contactpersonen is er dan maar weer net genoeg plaats voor een voornaam: als je twee Katrienen of Kristoffen kent die je vaak contacteert, heb je met andere woorden een probleem.

Android biedt momenteel nog geen functie om sneltoetsen te hernoemen, maar de makers van Any Cut hebben daar wél aan gedacht. Eenmaal geïnstalleerd en opgestart heb je twee opties: een nieuwe shortcut aanmaken (en onmiddellijk hernoemen) of een bestaande snelkoppeling bewerken. Met die laatste functie kan je de naam van je sneltoets ook inkorten.

Op sommige Android-toestellen werkt Any Cut niet helemaal vlekkeloos, zo stelden we vast. Aan alternatieven is gelukkig geen gebrek. Zo boekten we ook prima resultaten met Folder Organizer Lite (eveneens gratis), net als met het betalende programmaatje Shortcut Renamer – Rename Apps (0,76 euro).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig