VIDEO. 10 memorabele momenten uit De Laatste Show
Foto: gbr
Sinds De Laatste Show in 1999 voor het eerst werd uitgezonden, stond de show garant voor een hoop spraakmakende, genante, bizarre en vooral hilarische televisiemomenten. Een selectie:

 

Rekenen met prins Filip

Guy Mortier legt in De Laatste Show uit wat prins Filip bedoelde met zijn uitspraak over de bekendheid van België in China.

 

Hitler in De Laatste Show

Adolf Hitler, gespeeld door Kamagurka, bracht in 2004 een bezoek aan De Laatste Show. 

 

 Tom Lenaerts tegen VTM

 In de rubriek 'gefressenes funden' dreef Tom Lenaerts naar aanleiding van de Tsunami-benefietshow de spot met de VTM-kijkers (vanaf 4:30). Dat veroorzaakte veel ophef in de media. De week nadien kwam Lenaerts daarom incognito naar De Laatste Show en slaagde hij erin de VTM-fans nogmaals te bruskeren (vanaf 2:35).

 

Rik Daems vindt eigen wijn 'bocht'

Open VLD-politicus en wijnboer Rik Daems werd in De Laatste Show onderworpen aan een wijntest, waarvan zijn eigen wijn ook deel uitmaakte. Dat liep niet zo goed af.

 

Fan interviewt Phillippe Geubels

Om geld in te zamelen voor het goede doel konden mensen bieden op een interview met hun idool in de Laatste Show. Ene Karin Van Hooydonck was de hoogste bieder voor Phillippe Geubels, en dat gesprek verliep wel heel bizar...

 

Mark Uytterhoeven over buitenlandse accenten

Ter gelegenheid van De Week Van De Taal maakte Mark Uytterhoeven een rubriek waarin hij de Franse en Engelse accenten van buitenlanders besprak (vanaf 3:25).

 

De slappe lach van Vande Lanotte 

Door het overlijden van zijn moeder en een slaaptekort van het lange onderhandelen, was toenmalig onderhandelaar Johan Vande Lanotte emotioneel en fysiek vermoeid. Daardoor kreeg hij een onbedaarlijke slappe lach tijdens een wetenschappelijke uitleg.

 

Sven De Leijer bezoekt Oktoberfesten

Laatste Show-sidekick ging op reportage naar de Oktoberfesten in Munchen en kwam terug met een hilarisch verslag. 

 

Jan Mulder wordt kwaad op Lena De Winne

 Lena De Winne, de Russische vrouw van astronaut Frank, probeerde in De Laatste Show een genuanceerder beeld te schetsen van haar vaderland. Dat was echter zonder Jan Mulder gerekend.

 

Neveneffecten maken Laatste Show

De Neveneffecten schreven een volledig verzonnen en geacteerde aflevering van het programma De Laatste Show op Eén, die werd uitgezonden op 20 maart 2006.