Duizenden Syriërs vluchten naar Turkije
Bijkomende tentenkampen en containerdorpen werden opgericht in Hatay, Gaziantep, Kilis en Sanliurfa. De vluchtelingenkampen staan onder de hoede van de Turkse Rode Halve Maan en het crisiscentrum van de regering. Foto: AFP
Turkije bereidt zich voor op een opname van tienduizenden vluchtelingen uit Syrië. Intussen is het aantal mensen dat voor het geweld in Syrië naar Turkije is gevlucht gestegen naar meer dan 14.700. Dat deelde Buitenlandse Zaken in Ankara donderdag mee. Syrië heeft inmiddels mijnen gelegd aan de grens met Turkije om te beletten dat nog meer vluchtelingen naar zijn buurland trekken.

De Turkse media berichtten dat in de grensprovincies Hatay, Gaziantep, Kilis en Sanliurfa bijkomende tentenkampen en containerdorpen werden opgericht. De vluchtelingenkampen staan onder de hoede van de Turkse Rode Halve Maan en het crisiscentrum van de regering.

Volgens Selçuk Unal, woordvoerer van Buitenlandse Zaken in Ankara, treedt het Syrische leger 'militair' op tegen vluchtelingen langs de Syrische kant van de grens. 

Het geweld heeft volgens een woensdag gepubliceerd rapport van Amnesty International het leven gekost aan 7.500 mensen en volgens het in Londen gebaseerde Syrisch Observatorium voor Mensenrechten 8.500.