Na de reguliere speeltijd in de 1/8ste finales van de Champions League hielden Chelsea en Napoli elkaar in evenwicht. Net als in Napels stond het in Londen na negentig minuten 3-1 dankzij 'oudjes' Drogba, Terry en Lampard. De Servische verdediger Ivanovic werd uiteindelijk de held van de avond door de beslissende 4-1 te scoren in de eerste verlenging en zo The Blues naar de kwartfinales te trappen.

De verwachte stormloop van bij het begin kwam er niet. Integendeel, het was Napoli dat het beste begon en meteen voor gevaar zorgde. Petr Cech hield The Blues echter recht.

Didier Drogba bewees nog maar eens zijn waarde voor Chelsea door de 1-0 te scoren. Zijn goal kwam letterlijk uit de lucht gevallen maar de Ivoriaan kwam knap voor zijn mannetje en kopte raak. Chelsea voerde de druk op maar kon voor rust niet meer scoren.

Kantelmomenten

Meteen na rust was het wel raak: kapitein John Terry kopte raak vanop hoekschop. De vreugde was echter van korte duur want Gokhan Inler deed Stamford Bridge amper acht minuten later verstommen met de 2-1.

De wedstrijd bleef echter kantelen. Een kwartier voor tijd mocht Frank Lampard zich achter de bal zetten na handspel in de zestien. Hij faalde niet vanop de stip, trapte staalhard de 3-1 binnen en sleepte zo verlengingen uit de brand.

Sterke invalbeurt Torres

In de eerste verlenging scoorde invaller Fernando Torres bijna na mistasten van doelman Morgan De Sanctis maar de hoek was net te scherp. Het was echter Branislav Ivanovic die zich tot held van de avond kroonde. De Serviër rondde een knappe actie van Drogba af.

In de tweede verlenging bleven The Blues al bij al makkelijk overeind. De Italianen konden geen gevaar meer creëren en uiteindelijk waren Torres (met een botsend schot) en Drogba (counter) er nog het dichtste bij.

Eindelijk feest

Interim-trainer Di Matteo bezorgde The Blues wat zijn peperdure voorganger André Villas-Boas zo zelden lukte: feest op Stamford Bridge. In de Premier League staat het peperdure speeltje van Abramovich pas vijfde waardoor het nog hard knokken is om ook volgend seizoen een ticket af te dwingen voor de Champions League. Dat kampioenenbal winnen: het blijft de natte droom van Abramovich. Een droom die hij dit seizoen (voorlopig) mag blijven koesteren.

Vrijdag loting

Eerder kwalificeerden Real Madrid, Barcelona, AC Milaan, Benfica, APOEL Nicosia, Marseille en Bayern München zich. De loting voor de kwartfinales wordt vrijdag in Nyon uitgevoerd.