In Leuven zat de Sint-Pieterskerk overvol mensen die met hun gebed steun willen betuigen aan de slachtoffers en hun familie.

Behalve aartsbisschop Léonard ging ook Mgr. Giacinto Berloco, de pauselijke nuntius in België, voor in de wake. De nuntius maakte de aanwezigen de steun van paus Benedictus over.

Mieke Van Hecke, hoofd van het katholiek onderwijs, was aanwezig, net als de ambassadeur van Nederland. De plaatselijke deken Dirk De Gendt zei op de VRT dat hij de grote kerk nog nooit zo vol had gezien.

In de kerk werd gezongen en gebeden. Mensen konden er ook een kaars branden voor de overleden kinderen. Aartsbisschop Léonard opende de wake met een kruisteken 'een teken dat ons eraan herinnert dat we allemaal gedragen werden door Jezus aan het kruis'.

Morgen vindt er ook een gebedsdienst in Lommel plaats. Die vindt om 19 uur plaats in de Sint-Jozefkerk van Lommel-Kolonie, die langs de stedelijke basisschool ’t Stekske ligt.

'Met dit initiatief wil de christelijke gemeenschap van Lommel de getroffen families, kinderen, de leerkrachten en de directies van de betrokken scholen steunen in deze bijzonder pijnlijke momenten' , zegt woordvoerder Clem Vande Broek van het Hasseltse bisdom.

Aan de kerk wordt een groot scherm geplaatst om iedereen de kans te geven zijn medeleven uit te drukken.