Dieter van Tornhout (ex-Club Brugge) staat in Schotse bekerfinale
Foto: rr
Ex-Club Brugge speler Dieter Van Tornhout hoopt komende zondag met zijn Schotse club Kilmarnock de liga-bekerfinale te winnen tegen Celtic. Zijn twee vorige bekerfinales verloor Van Tornhout.

Twee keer speelde DIeter Van Tornhout al mee in een bekerfinale. In 2005 verloor hij met Club Brugge met 2-1 van Beerschot  en in 2008 viel hij met een zware knieblessure uit in de Nederlandse bekerfinale toen hij voor Roda JC uitkwam. Feyenoord versloeg Roda toen met 2-0.

Maar zondag hoopt hij de aanval van Kilmarnock  te leiden en met de beker te kunnen pronken.

'Ik heb twee bekerfinales verloren. Tijdens de Nederlandse bekerfinale brak ik een knie en was negen maanden buiten strijd.  Dat is voetbal, zoiets kan gebeuren. Maar achteraf kom je sterker terug. Er is nu een nieuwe kans om een bekerfinale te winnen en ik hoop maandag zeer gelukkig te zijn', verklaarde Van Tornhout aan de krant EveningTimes.

Kilmarnock is zondag de underdog tegen Celtic maar Van Tornhout ziet rrden waarom zijn ploeg bang zou moeten zijn.

'We moeten genieten van dag,  van de wedstrijd en zoveel mogelijk ons eigen spel spelen. Voor ons is het een voordeel tegen grote teams te spelen aangezien ze ons meer ruimte laten. We proberen zelf ook om zoveel mogelijk te voetballen, daarom kan het grote veld in Hampden Park in ons voordeel zijn.'

'Mogelijk kunnen we ook profiteren van het feit dat Celtic gespannen aan de wedstrijd zal beginnen omdat ze zowel de competitie, de League Cup als de beker kunnen en willen winnen',  besluit Van Tornhout.