Het noodnummer van Buitenlandse Zaken heeft woensdag al enkele honderden oproepen gekregen van verontruste ouders. Opvallend: ook tal van Belgen in ons land en landgenoten die in Zwitserland wonen of een buitenverblijf hebben, bieden hun hulp aan. Dat verneemt Belga van Buitenlandse Zaken.

Buitenlandse Zaken installeerde woensdagochtend een nieuw noodnummer voor informatie over het busongeval in Zwitserland. Dat nummer, 02/501.40.00, is sinds 9 uur operationeel. 'Vooral in de voormiddag en tot de middag kreeg het centrum honderden oproepen te verwerken. Na de middag nam dat aantal relatief af', zegt Joren Vandeweyer van Buitenlandse Zaken.

Het zijn niet alleen verontruste ouders van de kinderen ter plaatse die het noodnummer bellen, ook tal van Belgen contacteren het noodnummer om hun solidariteit met de slachtoffers te betuigen en hun steun aan te bieden. 'Ze bieden alle soorten hulp aan, zoals het transport naar Zwitserland of ze bieden hun chalets of andere vakantieverblijven in Zwitserland aan. Ook tal van organisaties allerhande willen hulp bieden.'

In het centrum van Buitenlandse Zaken zitten een tiental mensen aan de telefoon.