Overal in het land worden acties ondernomen om de solidariteit uit de drukken met de slachtoffers van het zware ongeval met een Belgische bus in Zwitserland. Rouwregisters worden geopend, vlaggen gaan halfstok en mensen nemen een minuut stilte in acht.

Verschillende steden en gemeenten hebben al meegedeeld dat ze een rouwregister openen. Dat is onder meer het geval in Brussel, Koksijde, Leuven, Mechelen, Merchtem, Mol, Namen en Waver. De Kamer en de Senaat openen in het parlement een gemeenschappelijk rouwregister.

Ook de stad Gent opent een rouwregister naar aanleiding van het busongeluk. Mathias De Clercq zal als plaatsvervangend burgemeester donderdag om 11 uur als eerste een tekst schrijven in het register. Het rouwregister ligt in het stadhuis. Een steunbetuiging kan tot en met donderdag 22 maart. Op de dag van nationale rouw, die de regering nog zal bepalen, zullen ook de vlaggen van het stadhuis halfstok hangen.

En steeds meer steden en gemeenten sluiten zich aan bij de algemene steunbetuigingen in ons land, waaronder Anderlecht, Etterbeek, Tienen, Houthalen, Borgloon en Lier. Ook het provinciebestuur van Limburg opent een rouwregister voor de slachtoffers.