Cercle Brugge haalt nieuwe doelman bij beloften Standard
Bram Verbist Foto: Photonews
Naar aanleiding van de langdurige onbeschikbaarheid van Bram Verbist en om te kunnen beschikken over drie volwaardige doelverdedigers, heeft Cercle Brugge vandaag bij de KBVB de aanvraag ingediend voor een uitzonderlijke overgang van de 20-jarige doelman Thijs De Boevere, op vandaag aangesloten bij Standard.

De Bruggelingen hopen zo de langdurige onbeschikbaarheid van eerste doelman Bram Verbist op te vangen. Reservedoelman Jo Coppens werd gepromoveerd tot eerste doelman en om over drie volwaardige doelmannen te beschikken wil Cercle De Boevere naar het Jan Breydelstadion halen. Nicaise Kudimbana (ex-Anderlecht) schoof een plaats op in de rangorde en is nu doublure van Coppens.

Normaal gezien mogen er enkel tijdens het tussenseizoen en tijdens de wintertransferperiode spelers getransfereerd worden. Als een club in keepersnood zit, kan er echter een uitzonderingsmaatregel aangevraagd worden.

Cercle Brugge is aan een uitstekend seizoen bezig en staat met nog twee speeldagen voor de boeg in de reguliere competitie op de vierde plaats met 46 punten. Zondag staat de Brugse stadsderby op het programma.