Vrouw overleden buschauffeur vernam nieuws via internet
Foto: EPA
Bij het ongeval met de Belgische bus in de tunnel op de A9 nabij de Zwitserse stad Sierre kwamen ook de twee buschauffeurs om het leven. Evy Laermans, de echtgenote van een van de mannen, vernam het nieuws via het internet. De vrouw is nu zelf onderweg naar Zwitserland.

Laermans vertelde tijdens Het Nieuws op vtm dat haar man haar normaal gezien altijd iets laat weten voor hij begint te rijden. Gisterenavond was dat echter niet het geval. 'Toen ik rond half vier wakker werd en zag dat ik nog altijd geen bericht had gekregen, werd ik ongerust. Mijn smsjes kwamen ook niet aan, en toen ik probeerde te bellen kwam ik meteen op zijn voicemail terecht', aldus de vrouw.

Laermans vernam het verschrikkelijke nieuws uiteindelijk via het internet. Ze belde meteen naar het busbedrijf en is nu zelf onderweg naar Zwitserland. 'Daar ga ik sterk proberen zijn. Voor de rest voel ik mij verdoofd. Het dringt nog niet helemaal door. Het gaat allemaal een beetje op automatische piloot', aldus de vrouw.

Het is nog niet duidelijk welke chauffeur achter het stuur zat op het moment van het ongeval. De Zwitserse politie wil zo snel mogelijk een autopsie uitvoeren in de hoop te achterhalen wat er precies gebeurd is.