AG Insurance is de verzekeringsmaatschappij Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto van de autocar die dinsdagavond betrokken was bij het dodelijke ongeval in Zwitserland. De groep gaat de slachtoffers en hun familieleden dan ook vergoeden, zo staat er woensdag in een persbericht.

Over de omvang van de verzekeringsschade bestaat nog geen duidelijkheid. 'Die zal pas de komende dagen duidelijk worden', luidt het bij AG Insurance.

AG Insurance zal de volgende dagen maatregelen nemen om de slachtoffers uitgebreid te informeren over alle aspecten van de schaderegeling. 'De mensen moeten niet zelf contact met ons opnemen. We zullen hen contacteren, waarschijnlijk via de school', aldus een woordvoerster. De modaliteiten zullen de volgende uren worden besproken, maar mogelijk komen er infovergaderingen voor de ouders van de slachtoffers.

CEO Antonio Cano van AG Insurance betuigt nog zijn medeleven met de slachtoffers en hun familieleden. Hij beklemtoont dat zijn bedrijf alles in het werk zal stellen om zijn rol als verzekeraar efficiënt en met alle begrip voor de dramatische omstandigheden van dit ongeval, te vervullen.