Francesco Chicchi heeft de 67ste editie van Nokere Koerse gewonnen. De Italiaan van Omega Pharma-Quick Step was ruimschoots de snelste in een massasprint op de Nokereberg. Kris Boeckmans werd tweede. Voor Chicchi is het al de vierde overwinning van het seizoen.

De 67ste Nokere Koerse, 195,9 kilometer met aankomst na 8 plaatselijke ronden bovenop Nokereberg was een erg nerveuze koers. Het regende van bij de start ontsnappingen. Dertien vluchters, waaronder onder andere Kenny Dehaes, Stefan van Dijk en Adam Blythe, reden lange tijd anderhalve minuut voor het peloton uit, maar werden al op 44 kilometer van de meet gegrepen. Het sein voor verschillende renners om slag om slinger een aanvalspoging te wagen. Telkens tevergeefs. In de slotkilometer gingen nog heel wat renners tegen de grond.

De sprint op de Nokereberg was onafwendbaar. Chicci maakte het prima ploegwerk van Omega Pharma-Quick Step makkelijk af. Kris Boeckmans moest alweer tevreden zijn met de tweede plaats. Chicchi is de eerste Italiaan op de erelijst van Nokere Koerse. Het is al zijn vierde overwinning dit seizoen. Hij won ook al twee etappe's in de Ronde van Argentinië en één in de Driedaagse van West-Vlaanderen.

De wedstrijd was woensdag met een minuut stilte begonnen uit respect voor de overledenen, gekwetsten en familieleden van de slachtoffers van de busramp in Zwitserland.


Uitslag

1. Francesco Chicchi (Ita)
2. Kris Boeckmans (Bel)
3. Boy van Poppel (Ned)
4. André Schulze (Dui)
5. Michel Kreder (Ned)
6. Giorgo Brambilla (Ita)
7. Pieter Vanspeybrouck (Bel)
8.  Maxime Vantomme (Bel)
9. Alexander Porsev (Rus)
10. Baptiste Planckaert (Bel)