Nederlandse chocoladewijn is populair drankje in VS
Foto: rr
Een glaasje wijn bij het eten? Heerlijk. Een stukje chocolade als dessert? Nog beter. Maar de twee samen? Laat het aan de Nederlanders om met die bijzondere combinatie op de proppen te komen.

ChocoVine bestaat al sinds 2008, maar is nu ook echt doorgebroken in de Verenigde Staten. Zelfs comédienne Ellen DeGeneres raadde haar kijkers het drankje aan. Het product op basis van Nederlandse chocolade, gemengd met Franse rode wijn, is volgens de producenten niet alleen heerlijk opz zichzelf, maar kan ook in cocktails of bij koffie en desserts gebruikt worden.

Revolutionair is het niet, want de Fransman Franck Maupoet, chocolatier en oprichter van VinoCacao experimenteerde eerder al met het toevoegen van chocolade aan wijn.

Maar hoe smaakt die ChocoVine dan? De reacties op internet lopen wat uiteen. 'Chocolademelk met wat drank, zonder echt wijn te proeven' volgens de ene, terwijl de ander duidelijk wodka smaakt. Een enkele persoon maakt ook de vergelijking Bailey's. Wie zelf de smaaktest wil doen, kan het goedje kopen bij supermarkt c1000 bij onze noorderburen.

En toch blijft het vreemd om twee topproducten te mengen, maar DeGeneres heeft wel nog een paar ideeën klaar: