Highlight vertelt je meer over mensen in je omgeving
Foto: rr
Highlight is een iPhone-app die je iets meer vertelt over de mensen die in je buurt zijn. Je krijgt een melding van zodra er iemand interessant op de radar opduikt.

Het is niet de hoofdbedoeling van Highlight om nieuwe mensen te leren kennen. Of toch niet helemaal: mensen die in je buurt zijn (en ook de Highlight-app op hun iPhone hebben geactiveerd) duiken pas op als de twee partijen  iets gemeenschappelijks delen. Een gezamenlijke kennis op Facebook bijvoorbeeld. Uiteraard krijg je ook een melding als er een 'eerstelijnsvriend' op de radar opduikt.

Highlight beperkt zichtot een koppeling met Facebook en is niet van plan om op korte termijn ook andere netwerken zoals Twitter of LinkedIn te integreren. De makers zijn er van overtuigd dat Facebook het best aansluit bij wie je ook echt kent.

Maar Highlight registreert dus wel voortdurend waar je je bevindt, en zoekt naar mensen die je mogelijk zou kunnen kennen. Wie gesteld is op zijn privacy moet deze app dus vooral links laten liggen, maar het zorgt ook nog voor een ander probleem: omdat Highlight zo actief is en je GPS-chip aan de praat houdt, zal je batterij het sneller voor bekeken houden.