'Wat mooi weerzien moest zijn is tragedie geworden'
Foto: AFP
Herman Van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad, betuigt zijn medeleven met de verwanten van de slachtoffers van dodelijke busongeval in Zwitserland. "Wat een mooi weerzien had moeten zijn voor deze families, is een ware tragedie geworden", zegt Van Rompuy.

Hij heeft het over een "vreselijk drama dat vandaag België treft. Het ganse land werd door het nieuws van het verschrikkelijke ongeval diep getroffen. Wij voelen ons allen verwant als vader, moeder, broer of zus van deze tientallen jongens en meisjes en hun begeleiders die terugkwamen van een week in Zwitserland", aldus Van Rompuy.

Zijn diepste gevoelens van medeleven zijn voor de verwanten van de slachtoffers, "klein en groot". Hij betuigt hen namens de Europese Unie en in eigen naam zijn "bijzonder en oprecht medeleven". Van Rompuy dankt ook de Zwitserse hulpdiensten. "Zij hebben zich bekommerd om de gewonden. Ik wens hen een spoedig herstel toe", luidt het.

Hij voegt er nog aan toe dat de Belgische regering onmiddellijk de nodige schikkingen heeft getroffen om de families bij te staan in deze dramatische omstandigheden. "Nogmaals, ik denk aan hen in deze uren en dagen", besluit Van Rompuy.